Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Külliyesi Fuat Sezgin dersliklerinde gerçekleştirilen buluşmaya, Varto MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nevin Turan, Optisyenlik Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Arif Kösemen, TOOMAD Genel Başkanı Abdullah Aydın, TOOMAD Genel Sekreteri Öğr. Gör. Naz Esin Başkan, TOOMAD Muş Temsilcisi Aykut Çağlı, Optisyenlik Programı öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.
Öğrencilerin, Türkiye´de giderek önem kazanan ve talep gören optisyenlik mesleğinin yapısı ve sunduğu imkânlar hakkında tecrübe paylaşımıyla bilgilenmesini sağlayarak kariyerlerine dönük kaygılarını gidermek amacıyla düzenlenen buluşmada, TOOMAD´ın Varto MYO Optisyenlik Programına sağlayabileceği katkıların çerçevesine ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu.
TOOMAD Genel Sekreteri Naz Esin Başkan, optisyenlik mesleğinin püf noktaları ile ilgili bilgilendirmeyle başladığı sunumunda, öğrencilere MYO mezuniyeti sonrası özel sektörde optik müesseseleri kurmanın ya da hâlihazırda kurulmuş müesseselerde çalışmanın yanı sıra dikey geçiş yoluyla üniversitelerin Fizik, Sağlık Yönetimi gibi lisans programlarına geçiş yaparak eğitimlerini sürdürebileceklerini söyledi.
Programa Dikey Geçiş Yapabilmesi Gerekir
Konuşmasında “optometri” ve “optometrist” kavramlarını açıklayan TOOMAD Genel Başkanı Abdullah Aydın ise tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “optometri” lisans programının açılması ve optisyenlik ön lisans mezunu kişilerin bu programa dikey geçiş yapabilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda dernek olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın, öğretim elemanlarının ve öğrencilerin sektörün mevcut yapısı ve geleceğine ilişkin sorularını da yanıtladı.
Öğrenci buluşmasının ardından Varto MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nevin Turan, Optisyenlik Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Arif Kösemen ve bölümün diğer hocaları, dernek yetkilileri ile bir toplantı düzenledi. Toplantıda TOOMAD´ın, Varto´da kurulması planlanan Optisyenlik Laboratuvarına sağlayabileceği destekle, sektördeki firmaların üniversitemizdeki Optisyenlik Programının geliştirilmesi açısından tecrübe aktarımı, staj imkânları, işyeri ziyaretleri gibi katkılarının yönetilmesine ilişkin istişare edildi.
Optisyenlik Programı Bölüm Başkanı Dr. Kösemen, buluşma programına ve toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede: “Öğrencilerimizi, ileride icra edecekleri mesleğin Türkiye´deki en köklü sivil toplum kuruluşunun yetkilileri ile buluşturduk. Öğrencilerimiz buluşmadan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Dernek yetkililerine üniversitemize ve öğrencilerimize gösterdikleri ilgiden ve aktardıkları bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz. Optisyenlik Programının hedeflerine ulaşması için gerçekçi ve sürdürülebilir bir yol haritası çizmek bakımından, bu tür buluşmaları önemsiyoruz. Öğrencilerimizin iş hayatına atıldıklarında, alanlarındaki en donanımlı ve yetkin optisyenler olarak topluma hizmet vermelerini arzu ediyoruz. Dolayısıyla akademik yıl boyunca optisyenlik sektöründeki paydaşlarımızla işbirliği yaparak öğrencilerimizin mesleki farkındalıklarını artırmaya dönük çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, TOOMAD Genel Başkanı Abdullah Aydın ve dernek yetkilileri ile Varto MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Turan ve Optisyenlik Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kösemen´i makamında kabul etti. Optisyenlik eğitimi konusunda Varto´da yapılabilecek uzun vadeli yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede Prof. Dr. Polat, ilgi ve desteklerinden ötürü TOOMAD üyelerine teşekkür etti.
|